Over Gravel Town

 

Gravel Town staat voor rauwe, authentieke muziek die je meeneemt naar de Blues, Rock en Americana zoals die gespeeld wordt in de road side bars en op festivals in het zuiden van de USA. Je rijdt uren in de auto, de radio speelt je favoriete muziek, donkere nachten en verlaten straten, je stopt bij het pompstation voor koffie en ziet in de verte het neonbord van de lokale bar. Ze spelen Bruce Springsteen, John Hiatt, Bob Dylan of Tom Petty.

 

Geschiedenis

Gravel Town is opgericht in 2007 en had na enkele weken haar eerste optreden op Benátská Noc, één van de grootste festivals van Tsjechië, te vergelijken met Lowlands in Nederland. Het optreden was een groot succes. In 2008 werd Gravel Town opnieuw gevraagd om als één van de weinige buitenlandse acts op het festival te komen spelen.

 

De Band

Michel Ebben

Lead en achtergrondzang
Electrische en akoestische gitaar & overige instrumenten

Mark Lubeek

Lead en achtergrondzang
Drums en akoestische gitaar

Hans Glerum

Achtergrondzang
Electrische gitaar

Martijn Ebben

Achtergrondzang
Electrische en akoestische bas

 

From Grace

In 2012 besloten Hans, Mark, Martijn en Michel dat het tijd werd hun debuutalbum op te nemen. Er werden plannen gesmeed en songs werden gekozen. Hans en Mark waren erg enthousiast over een studio-boerderij in Harcigny, een dorpje in het noorden van Frankrijk. Gitaren, versterkers, drums en opname-apparatuur werden ingeladen en de band vertrok richting Frankrijk. In het voorjaar van 2013 is zo de basis van From Grace ontstaan.
Op From Grace staan negen songs geschreven door de band en één door John Hiatt, een grote inspiratiebron.
Het album is uitgegeven op het label FYIFY! Records & Publishing. From Grace is verkrijgbaar in platenzaken, via diverse webshops zoals bol.com en natuurlijk online via o.a. Spotify en iTunes.