Review van From Grace – De Geluidsdrager

Enige tijd geleden kreeg ik een email van Michel Ebben als reactie op mijn recensie van de cd van Daisy Cools. Hierin bracht hij o.a. de debuut cd “From Grace” van zijn eigen band, Gravel Town onder de aandacht. Michel omschrijft zijn eigen band als een mix tussen country/rock/blues/americana. Als grootste invloeden worden John Hiatt, Bob Dylan, Bruce Springsteen en Tom Petty genoemd.
Als er dergelijke grote namen genoemd is mijn interesse al snel gewekt. Eerlijkheidshalve moet ik erbij vermelden dat dit zowel positief als negatief kan zijn.
Negatief omdat er al zo veel bandjes zijn die zichzelf helemaal geweldig vinden en beïnvloed zijn door de meest bekende artiesten, maar uiteindelijk nog niet eens een gemiddeld rockbandje zijn.

Echter, Gravel Town hoort hier niet bij. Zo af en toe zit er een band bij die ruim boven het gemiddelde uitsteekt en de verwachten absoluut waar maakt. Bij de eerste luisterbeurt was ik aangenaam verrast, niet in de laatste plaats door het uitermate volwassen, on-Nederlandse geluid. Dit is alt.Country/Americana eerste klas. De muziek van Bob Dylan herken ik er niet zo in, maar John Hiatt en Tom Petty wel. Af en toe doet de rauwe stem van Ebben me zelfs denken aan Tom Waits, een artiest waar ik zelf een groot liefhebber van ben.
Bij de muziek van Gravel Town waan je je in de woestijn van Arizona, rijdend door verlaten dorpen in een aftandse Amerikaanse auto uit vervlogen tijden. Vernieuwend is het zeker niet, maar who cares? Wat klinkt dit ongelofelijk lekker.

“From Grace” is een plaat die eigenlijk elke zichzelf respecterende alt.Country/Americana een must-have.
Hopelijk wordt deze Rotterdamse band opgemerkt door de media en krijgen ze de nodige aandacht. Gravel Town is er klaar voor, nu Crossing Border, Lowlands, en andere grote nationale, maar ook zeker internationale podia nog!

De Geluidsdrager

 

Link naar het originele artikel